HISTORIEK SILVER CROSS

ESTABLISHED 1877

Onze stamboom is 138 jaar oud. Dat is niet gewoon uitzonderlijk, het is uniek. Ons verhaal begint in 1877, toen onze oprichter, William Wilson, de eerste kinderwagen ter wereld uitvond. Hij ontwik-kelde een verensysteem (het vormt nog altijd de basis van de huidige veringen) en combineerde dat met een bed-met-dubbelzijdig dekzeil. De eerste wandelwagen was een feit.

Koninklijke connecties…

De eerste koning die gebruik maakte van een Silver Cross was George VI. Sindsdien zijn koninklijke baby’s, overal in de wereld, te slapen gelegd in van onze kinderwagens. Op de foto’s: prinses Grace van Monaco (rechts) en (links) koningin Elisabeth, prins Philip en een jonge prins Charles..

De Rolls-Royce onder de kinderwagens…

Tijdens de vorige eeuw groeide de reputatie van Silver Cross. Dankzij de klemtoon op vakmanschap en doorgedreven design werden wij één van de grootste producenten wereldwijd. Tijdens de ja-ren ’50 stond Silver Cross, met zijn exclusieve producten, bekend als de ‘Rolls-Royce van de kin-derwagens’.

Een begrip...

In de jaren ’60 vestigde Silver Cross zich definitief als de meest vooraanstaande kinderwagenpro-ducent van Groot-Brittannië. De klassieke modellen bleven in productie, maar er werd steeds meer gefocust op de eisen van de moderne, actieve ouders. Silver Cross werd intussen een begrip, een symbool voor het vertrouwen van ouders over de hele wereld.

De Wayfarer breekt records…

Tijdens de jaren ’80 kwam steeds meer vraag naar lichte, wendbare, veelzijdige kinderbuggy’s. De Silver Cross Wayfarer speelde daarop in, onder andere door een omkeerbaar zitje te voorzien. De Wayfarer werd intussen meer dan een miljoen keer ‘getest’, door kinderen en door tevreden ouders.

Een ideale start…

Silver Cross is na al die jaren nog altijd gevestigd in Yorkshire. We blijven proberen om de meest kwalitatieve en innovatieve kinderwagens en aanverwante producten vervaardigen. En: wij zijn trots op de meer dan 10 miljoen ouders die ons hun vertrouwen hebben geschonken. Omdat ze hun baby’s de best mogelijke start in het leven willen geven.