Autismevriendelijke Coach.

Heeft u of uw kind de diagnose autisme (ASS) gekregen?

Als gecertificeerd Autismevriendelijke Coach richt ik mij zowel op het versterken en vergoten van de weerbaarheid en veerkracht van mensen met autisme, als op het uitbreiden en beter leren benutten van hun vaardigheden. Het versterken van de persoon achter een diagnose is voor mij een belangrijk uitgangspunt tijdens de coaching.

Ik benader autisme niet als een stoornis, maar als een andere manier van informatie verwerken. Voor mij is de persoon niet de diagnose, hij/zij is geen ‘autist’; het is iemand met autisme. Mijn basisovertuiging is dat ieder mens het recht heeft om te leren en zich te ontwikkelen, met of zonder een diagnose en ongeacht de leeftijd.

In de coaching richt ik mij samen met de klant op het inzicht krijgen van sociale situaties en het leren van strategieën om te kunnen overleven in onze sociale wereld. Het antwoord zit veelal in de persoon zelf, ik help hen om het antwoord naar boven te krijgen.

Wanneer er sprake is van autisme, is soms langdurige begeleiding wenselijk. Indien daar sprake van is, zal ik mijn uurtarief hierop aanpassen.

Als ouder(s) van een kind met autisme kan het zijn dat u veel weerstand en/of onbegrip ervaart binnen uw sociale omgeving. Ik kan u hierbij ondersteunen en handvatten geven hoe hiermee om te gaan. Wilt u of iemand uit de sociale omgeving van uw kind meer (inhoudelijke) informatie over autisme? Ook hiervoor kunt u bij mij terecht. Het geven van voorlichting en workshops over autisme, eventueel in samenwerking met ervaringsdeskundigen, behoort ook tot de mogelijkheden. Klik hier om contact met mij op te nemen.