Label Label houten speelgoed met respect voor de natuur

On: favorite Hit: 4719

Wat is FSC (Forest Stewardship Council) hout?

Houten speelgoed oogt mooi, is warm, is degelijk en is bovendien ecologisch verantwoord.  

Als je voor houten speelgoed kiest, kies je voor duurzaamheid en vooral voor de natuur. Daarom vinden wij het bij de ontwikkeling van ons houten speelgoed belangrijk om voor FSC hout te kiezen. Want uiteraard… als je houten speelgoed wenst, dan moeten hiervoor bomen gekapt worden. Bossen zijn van onschatbare waarde en precies daarom is duurzaam bosbeheer één van de oplossingen om wereldwijd bossen te beschermen en te behouden, en dit is waar het bij FSC om gaat! 

FSC boscertificering heeft een positieve impact op het bos en samenleving. FSC gecertificeerde bossen moeten alle relevante wetgeving respecteren. De internationale vastgestelde FSC principes en criteria vormen hiervoor de basisvereisten. Deze worden op internationaal niveau vastgesteld door de leden van FSC Internationaal en worden verder verfijnd op regionaal of nationaal niveau.

Maar het gaat verder. Volgens FSC is er sprake van goed bosbeheer wanneer natuurbelangen, sociale aspecten en economische belangen met elkaar in balans zijn.

Het FSC keurmerk garandeert dus een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage. Lees er alles over op de website van FSC - Forests for all Forever.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password